Facturen laten opkopen

Verkoop uw facturen

Wanneer u veel uitstaande facturen heeft met een relatief hoog risico op uitblijvende betaling kunt u ervoor kiezen om uw facturen te laten opkopen. Bij het opkopen van facturen maakt de partij die de facturen van u opkoopt eerst een risico- of kredietwaardigheidsinschatting van uw klanten. Op basis daarvan kan er een percentage worden afgesproken dat u ontvangt over iedere uitstaande factuur.

Het laten opkopen van facturen wordt ook wel factoring genoemd. Hierbij kunt u zowel bestaande als nieuwe uitgaande facturen direct laten opkopen. Let er hierbij wel op dat het laten opkopen van facturen alleen voor zakelijke debiteuren mogelijk is. Verder mag de vervaldatum van de factuur in veel gevallen niet ouder zijn dan enkele maanden tot een half jaar.

Beschrijf uw situatie en vergelijk incassobureausVergelijk aanbieders van factoring

Wanneer u uw facturen wilt laten opkopen kunt u hiervoor het beste verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in. U ontvangt dan op korte termijn tot vier offertes van bedrijven die graag met u in zee gaan.

Facturen laten opkopen