Invorderingstraject

Wat is een invorderingstraject?

Onder invorderingstraject wordt het traject verstaan dat ingaat na het verstrijken van de betalingstermijn tot aan een eventuele beslaglegging. Dit begint vaak met een voor de debiteur kosteloze herinnering. Op deze herinnering wordt aangegeven wat de consequenties zijn van een uitblijvende betaling.

Is de termijn van de herinnering verstreken dan volgt een ingebrekestelling of laatste aanmaning. In deze melding heeft de debiteur vaak enkele dagen de tijd om te voorkomen dat het incassotraject wordt ingezet, inclusief incassokosten en wettelijke rente.

Beschrijf uw situatie en vergelijk incassobureausProcedure invorderingstraject

Na het starten van minnelijke incassotraject wordt de druk op de debiteur opgevoerd en wordt de debiteur op de hoogte gesteld van de mogelijkheid tot een gerechtelijke procedure. Bij het uitblijven van een betaling na herhaaldelijke sommaties van het incassobureau is het mogelijk dat wordt overgegaan tot een gerechtelijk traject met als uiterste dwangmiddel de beslaglegging.

Om een invorderingstraject te starten kunt u het beste gebruikmaken van een incassobureau. Vraag vrijblijvend vier offertes aan bij incassobureaus die ervaren zijn met het starten van invorderingstrajecten. De offertes zijn gratis en vrijblijvend en afkomstig van incassobureaus die enthousiast zijn om met u aan de slag te gaan.

Invorderingstraject