Spoedincasso

Spoedincasso

Met spoed een incasso nodig? Dan is het goed om een aantal dingen te weten:

Een incassoprocedure volgt op een ingebrekestelling. Dit is een uiterste termijn die aan klanten gesteld is in een eerdere aanmaning of in de algemene voorwaarden van uw bedrijf.

Een spoedincasso bestaat niet als zodanig. Wel kunt u de betalingstermijn zo kort maken als u zelf wilt, mits deze redelijk is. Het in gang zetten van een incassoprocedure bij een incassobureau is een goede stap bij uitblijvende betaling, maar u kunt de druk ook opvoeren vóór het ingaan van een incassotraject. Dit kan onder meer door gebruik te maken van een pre-incasso of sommatieservice. Mocht het tot een gerechtelijke procedure komen, dan is het belangrijk dat uw debiteur een redelijke tijd heeft gehad om te betalen. Vaak is dat voor een eerste factuur 14 dagen en voor een laatste aanmaning of ingebrekestelling 7 dagen.

Beschrijf uw situatie en vergelijk incassobureausHoe kunt u het beste handelen

U doet er goed aan om uw klanten in een vroeg stadium te wijzen op de consequenties van niet betalen. Wanneer u hier duidelijk over bent zullen klanten uw rekening eerder geneigd zijn te betalen. Wanneer u betalingen in het algemeen sneller wilt ontvangen kunt u in plaats van een eenmalige incassoprocedure ook kiezen voor het volledig uitbesteden van uw debiteurenbeheer. Op deze manier kan het incassobureau sneller handelen bij een uitblijvende betaling. Bovendien is een incassobureau goed op de hoogte van de geldende wetgeving bij uitblijvende betalingen.

Vergelijk incassobureaus

Vanaf het moment dat u uw uitstaande schuld bij een incassobureau onderbrengt gaat het erom dat het incassobureau de juiste middelen gebruikt om uw debiteur tot betaling te bewegen. Vergelijk meerdere incassobureaus en selecteer het bureau dat het beste bij uw keuze past op basis van kosten en werkwijze. Vul vrijblijvend het aanvragenformulier in en ontvang tot vier offertes van incassobureaus die actief zijn in uw regio. Daarna kunt u direct van start met het incassotraject.

Spoedincasso