Verhaalsonderzoek

Wat is een verhaalsonderzoek?

Een verhaalsonderzoek geeft inzicht in de verhaalspositie van een natuurlijk persoon of een rechtspersoon. Dergelijke kennis komt van pas als u te maken heeft met een dubieuze debiteur. De resultaten van het verhaalsonderzoek tonen aan wat de verhaalbaarheid van de openstaande vordering is. Als een verhaalsonderzoek aantoont dat de kans klein is dat de openstaande vordering verhaald kan worden op de debiteur (al dan niet aan de hand van een rechtszaak), dan voorkomt dat juridische kosten. Tegelijkertijd kan een verhaalsonderzoek ook juist aantonen dat het verstandig is om een openstaande vordering via de juridische weg te verhalen op de debiteur.

Een verhaalsonderzoek is een specialistisch onderzoek dat in de regel wordt uitgevoerd door verhaalsinformatiebureaus. Veelvoorkomende klanten van een verhaalsinformatiebureau zijn advocaten, deurwaarders, incassobureaus, leasemaatschappijen, kredietverstrekkers, nutsbedrijven, financieringsmaatschappijen, woningbouwcorporaties en het MKB.

Beschrijf uw situatie in het aanvraagformulier. Wij zetten uw aanvraag dan door naar maximaal vier verhaalsinformatiebureaus. Zij informeren u vervolgens vrijblijvend over de kosten en mogelijkheden van een verhaalsonderzoek.

Ontvang 4 offertes voor een verhaalsonderzoek

Uw situatie

Aanvullende informatie

Uw contactgegevens

Verhaalsonderzoek