Pre-incasso

Pre-incasso

De pre-incasso is de procedure die vooraf gaat aan het daadwerkelijke incassotraject waarbij extra kosten opgelegd worden aan de debiteur. Een pre-incasso werkt als preventief middel om te voorkomen dat uw klanten te laat betalen.

Bij een pre-incasso wordt er een laatste betalingsherinnering of ingebrekestelling gestuurd via post, e-mail of sms. Hierin staat vermeld dat uw klant nog een laatste kans heeft om te betalen voordat de rekening aan een incassobureau wordt overgedragen met bijkomende rente en incassokosten.

Om te voorkomen dat uw klanten te laat betalen is het raadzaam om van tevoren al duidelijk afspraken te maken over de betalingstermijn en de consequenties van te laat betalen.

Beschrijf uw situatie en vergelijk incassobureausPre-incasso als service

Incassobureaus kunnen u vaak al bij de pre-incasso van dienst zijn. Een samenwerking met een incassobureau biedt tevens de mogelijkheid om een vermelding op uw factuur te plaatsen waarin u aangeeft dat u bent aangesloten bij een incassobureau.

Veel incassobureaus bieden tevens de mogelijkheid om het volledige debiteurenbeheer van u over te nemen. Dat betekent dat het incassobureau verantwoordelijk is voor het innen van al uw facturen, zowel in het pre-incassotraject alsmede het reguliere incassotraject.

Pre-incasso